luni, 3 ianuarie 2022
Grosimea si aspectul ghetii * Pescuitul la copca
Grosimea şi aspectul gheţii
*Pescuit la copca
*Foto:Wikimedia Commons
Prima şi cea mai importantă condiţie este să înţelegeţi că aţi plecat la pescuit, nu la piscină sau la patinaj artistic. Asta mai ales că apa are doar câteva grade, iar hipotermia poate fi fatală în doar câteva minute în aceste condiţii. Ca urmare, nu vă aventuraţi pe gheaţă dacă grosimea acesteia nu este mai mare de 15 centimetri, iar aspectul acesteia nu este compact. Evitaţi gheaţa cu crăpături mari şi cu suprafaţa neregulată (asta arată că este posibil să fie spartă deja sau să fie sloiuri încălecate). Puteţi să o testaţi de pe mal cu o prăjină. Împingeţi cu putere în locurile unde vi se pare că ar fi fisuri. Nu strică un pic de precauţie. Întrebaţi-i pe localnici sau pe alţi pescari despre starea gheţii. Puteţi primi informaţii vitale.
Prima şi cea mai importantă condiţie este să înţelegeţi că aţi plecat la pescuit, nu la piscină sau la patinaj artistic. Asta mai ales că apa are doar câteva grade, iar hipotermia poate fi fatală în doar câteva minute în aceste condiţii. Ca urmare, nu vă aventuraţi pe gheaţă dacă grosimea acesteia nu este mai mare de 15 centimetri, iar aspectul acesteia nu este compact. Evitaţi gheaţa cu crăpături mari şi cu suprafaţa neregulată (asta arată că este posibil să fie spartă deja sau să fie sloiuri încălecate). Puteţi să o testaţi de pe mal cu o prăjină. Împingeţi cu putere în locurile unde vi se pare că ar fi fisuri. Nu strică un pic de precauţie. Întrebaţi-i pe localnici sau pe alţi pescari despre starea gheţii. Puteţi primi informaţii vitale.
joi, 2 decembrie 2021
Solunar pescuit in Decembrie 2021
Legenda solunar pescuit decembrie 2021 |
miercuri, 1 decembrie 2021
Consideratii despre pescuitul in luna Decembrie
Consideratii despre pescuitul in luna Decembrie
*PESCARUL SINGURATIC
*Arhiva Personala
Pestii sunt retrasi la adancime, in namol, unde temperatura ramane constant 4 C.
Babusca, obletul se pot prinde rar la apa libera si mai bine la copca, cu sange, libelule, viermusi;
Bibanul – cade bine la copca, mai ales imediat ce ingheata apa, cu pestisor viu, dandineta. Mananca si
rame, viermusi, libelule insa mai slab ca in noiembrie;
Carasul – la copca rar, cu libelule, viermusi;
Cleanul – la apa adanca, cu pluta sau la fund, cu sange inchegat, intestine de pasare, rame rosii, pesti vii, paine;
Mreana- cade rar la rama, meduza de roca;
Scobarul- in zilele insorite de decembrie puteti avea parte de partide foarte frumoase de pescuit. Poate fi prins in aceasta perioada cu intestine de gaina sau bucatele de ficat;
Stiuca da rezultate la copca, cu peste viu si dandineta, precum si in apa libera si adanca, cu naluci recuperate lent.
Pestii sunt retrasi la adancime, in namol, unde temperatura ramane constant 4 C.
Babusca, obletul se pot prinde rar la apa libera si mai bine la copca, cu sange, libelule, viermusi;
Bibanul – cade bine la copca, mai ales imediat ce ingheata apa, cu pestisor viu, dandineta. Mananca si
rame, viermusi, libelule insa mai slab ca in noiembrie;
Carasul – la copca rar, cu libelule, viermusi;
Cleanul – la apa adanca, cu pluta sau la fund, cu sange inchegat, intestine de pasare, rame rosii, pesti vii, paine;
Mreana- cade rar la rama, meduza de roca;
Scobarul- in zilele insorite de decembrie puteti avea parte de partide foarte frumoase de pescuit. Poate fi prins in aceasta perioada cu intestine de gaina sau bucatele de ficat;
Stiuca da rezultate la copca, cu peste viu si dandineta, precum si in apa libera si adanca, cu naluci recuperate lent.
luni, 15 noiembrie 2021
Nada pentru obleti (4)
Nada pentru oblet ( 4)
*Recomandata in periada calda
INGREDIENTE
Paine alba 500 gr
Srot 300 gr gr
Malai 200 gr
Esenta de rom 1 fiola
MOD DE PREPARARE: Inainte (cu 2 - 3 zile) de a prepara aceasta reteta de nada painea taiata felii trebuie pusa la uscat. Apoi aceste felii vor fi maruntite si macinate cat de fin. La fel vom proceda si cu srotul si cu malaiul, dupa care vom amesteca aceste trei componente in stare uscata. Pe malul baltii fiola cu esenta de rom (10 ml ) va fi amestecata in apa pe care o vom folosi la umectare.
Paine alba 500 gr
Srot 300 gr gr
Malai 200 gr
Esenta de rom 1 fiola
MOD DE PREPARARE: Inainte (cu 2 - 3 zile) de a prepara aceasta reteta de nada painea taiata felii trebuie pusa la uscat. Apoi aceste felii vor fi maruntite si macinate cat de fin. La fel vom proceda si cu srotul si cu malaiul, dupa care vom amesteca aceste trei componente in stare uscata. Pe malul baltii fiola cu esenta de rom (10 ml ) va fi amestecata in apa pe care o vom folosi la umectare.
Foto:Arhiva Personala
luni, 8 noiembrie 2021
Nada pentru obleti(3)
Nada pentru oblet ( 3)
*Recomandat in perioada calda
INGREDIENTE
Pesmet alb sau galben 300 gr
Lapte praf 100 gr gr
cacao 1 pliculet de 10 gr
Canepa prajita 100 gr
MOD DE PREPARARE: Pesmetul va fi macinat cat de fin posibil. Canepa va fi prajita la foc mic cu atentie ca sa n-o ardem apoi va fi macinata in aceiasi maniera. La final vom amesteca toate componentele, cu exceptia pliculetului de cacao din care vom pune in nada doar atat cat trebuie pentru a obtine o culoare maroniu-deschis asemanatoare cu a cafelei cu lapte.
Pesmet alb sau galben 300 gr
Lapte praf 100 gr gr
cacao 1 pliculet de 10 gr
Canepa prajita 100 gr
MOD DE PREPARARE: Pesmetul va fi macinat cat de fin posibil. Canepa va fi prajita la foc mic cu atentie ca sa n-o ardem apoi va fi macinata in aceiasi maniera. La final vom amesteca toate componentele, cu exceptia pliculetului de cacao din care vom pune in nada doar atat cat trebuie pentru a obtine o culoare maroniu-deschis asemanatoare cu a cafelei cu lapte.
FOTO:Arhiva personala
miercuri, 3 noiembrie 2021
Consideratii despre pescuitul in luna Noiembrie
Consideratii despre pescuitul in luna Noiembrie
*PESCARUL SINGURATIC
In luna noiembrie avem cele mai slabe rezultate la pescuit comparate cu tot restul anului. Totusi, in luna noiembrie sunt posibile surprize la rapitori. La pescuitul stationar se folosesc momelile animale ca libelule, viermusi, rame. La pescuitul lansat se folosesc naluci si oscilante recuperate incet.Babusca si obletul, in apa limpede, se prind cu libelule si viermusi;
Bibanul – in apa tulbure cu rama mare, apoi cu peste viu, naluci rotative mici, dandinete;
Cleanul si mreana – la fund cu rama alba;
Scobarul – ca in octombrie;
Stiuca se da bine la peste viu, mai ales in balti si cu lanseta la peste mort, in montura si naluci recuperate lent.
Crap – foarte rar mai maninca ceva in luna noiembrie si daca o face, poate fi prins numai cu momeli cu valori energetice mari. Ramele de gunoi groase pot fi bune.
La mare se pescuiesc: chefal mic, guvizi.
In luna noiembrie avem cele mai slabe rezultate la pescuit comparate cu tot restul anului. Totusi, in luna noiembrie sunt posibile surprize la rapitori. La pescuitul stationar se folosesc momelile animale ca libelule, viermusi, rame. La pescuitul lansat se folosesc naluci si oscilante recuperate incet.Babusca si obletul, in apa limpede, se prind cu libelule si viermusi;
Bibanul – in apa tulbure cu rama mare, apoi cu peste viu, naluci rotative mici, dandinete;
Cleanul si mreana – la fund cu rama alba;
Scobarul – ca in octombrie;
Stiuca se da bine la peste viu, mai ales in balti si cu lanseta la peste mort, in montura si naluci recuperate lent.
Crap – foarte rar mai maninca ceva in luna noiembrie si daca o face, poate fi prins numai cu momeli cu valori energetice mari. Ramele de gunoi groase pot fi bune.
La mare se pescuiesc: chefal mic, guvizi.
Solunar Noiembrie 2021
Legenda solunar pescuit noiembrie 2021 |
duminică, 3 octombrie 2021
Nada pentru obleti(2)
Nada pentru oblet ( 2)
Recomandata in perioada calda
INGREDIENTE
Biscuiti simpli 1 kg
Srot de floarea soarelui 300 gr
lapte praf 300 gr
MOD DE PREPARARE: Biscuitii se vor macina foarte fin cu o rasnita electrica sau manuala. La fel si sroturile, apoi cele trei componente se vor amesteca foarte bine in stare uscata. Umectarea se va face cu apa din balta in asa fel incat sa obtinem o nada cu consistenta semilichida.
INGREDIENTE
Biscuiti simpli 1 kg
Srot de floarea soarelui 300 gr
lapte praf 300 gr
MOD DE PREPARARE: Biscuitii se vor macina foarte fin cu o rasnita electrica sau manuala. La fel si sroturile, apoi cele trei componente se vor amesteca foarte bine in stare uscata. Umectarea se va face cu apa din balta in asa fel incat sa obtinem o nada cu consistenta semilichida.
sâmbătă, 2 octombrie 2021
Solunar Octombrie 2021
Legenda solunar pescuit octombrie 2021 |
Consideratii despre pescuitul in luna Octombrie
Consideratii despre pescuitul in luna Octombrie
Desi vremea se raceste, temperatura apei este in general superioara celei atmosferice. Pestii raman inca activi, hranindu-se inainte de a intra in iarna. Totusi, in comparatie cu luna septembrie, pescuitul la stationar scade in intensitate. Acum pestii trebuie cautati in locurile insorite iar momelile animale sunt preferate celor vegetale. Pescuitul cu lanseta este foarte fructuos indeosebi pentru stiuca si biban.
Avatul – se prinde mai bine in prima parte a lunii, apoi mai rar la naluci mici rotative;
Babusca si obletul la viermusi si libelule;
Bibanul la rame si naluci;
Carasul la rame, viermusi si mai rar la mamaliga;
Cleanul se gaseste la adancimi mai mari si merge la cuburi de branza topita;
Crapul, linul si platica incep sa prefere momelile animale; in balti si iazuri mai mananca si momeli vegetale;
Mreana – se prinde inca bine cu svaiter. Daca apa este limpede, merge si buchetul de viermusi si larve de rusalii. In apa tulbure rama grasa, alba si rosie sunt momelile preferate;
Obletul se prinde bine cu viemusi si libelule;
Rosioara prefera viermusi, libelule;
Scobarul ofera in acest anotimp un pescuit rodnic la momeli vegetale si animale;
Somnul mananca din ce in ce mai putin; tipari, broscute, rame;
Salaul se prinde la aceleasi momeli ca si somnul dar mult mai frecvent;
Stiuca merge foarte bine la peste viu si la naluci;
Vaduvita – idem septembrie;
La mare in luna octombrie se pescuieste satisfacator la chefal mic, scrumbie, guvizi, lufar, scrumbie albastra.
miercuri, 22 septembrie 2021
NADA PENTRU OBLETI (1)
Nada pentru oblet ( 1)
*Recomandat in perioada rece
INGREDIENTE
Nada pe baza de faina de peste 900 gr
Tarate de grau 900 gr
Biscuiti cu vanilie sau cacao 600 gr
Faina de oase 300 gr
Srot de floarea soarelui 300 gr
2 pliculete de budinca (praf) cu aroma de caramel
MOD DE PREPARARE: Cantitatile de mai sus sunt suficiente pentru prepararea a circa 3 kg de nada .Toate ingredientele vor fi macinate foarte fin si apoi vor fi amestecate in stare uscata. Pe malul apei se va adauga apa atat cat e nevoie pentru a obtine niste cocoloase destul de moi cu care vom nadi la inceput (circa 40 %) ,apoi cu restul vom nadi pe parcursul partidei in cantitati mici.
Nada pe baza de faina de peste 900 gr
Tarate de grau 900 gr
Biscuiti cu vanilie sau cacao 600 gr
Faina de oase 300 gr
Srot de floarea soarelui 300 gr
2 pliculete de budinca (praf) cu aroma de caramel
MOD DE PREPARARE: Cantitatile de mai sus sunt suficiente pentru prepararea a circa 3 kg de nada .Toate ingredientele vor fi macinate foarte fin si apoi vor fi amestecate in stare uscata. Pe malul apei se va adauga apa atat cat e nevoie pentru a obtine niste cocoloase destul de moi cu care vom nadi la inceput (circa 40 %) ,apoi cu restul vom nadi pe parcursul partidei in cantitati mici.
vineri, 3 septembrie 2021
Solunar pescuit luna Septembrie 2021
Legenda solunar pescuit septembrie 2021
- Sanse normale pescuit- Sanse bune de pescuit
- Sanse foarte bune de pescuit
Consideratii despre pescuitul in luna Septembrie
SEPTEMBRIE
Una dintre cele mai favorabile anotimpuri pentru pescuit. Pestii care in lunile iulie si august se refugiaza in ape adanci acum incep din nou sa circule, hranindu-se intens. Pescuitul da roade mai bune pe o perioada mai mare din zi. La pescuitul stationar cele mai bune rezultate se obtin dupa ridicarea cetii de dimineata iar in a doua jumatate a lunii momelile animale incep sa fie superioare celor vegetale. Capturile cu naluci devin tot mai numeroase. Luna excelenta pentru pescuitul cu musca artificiala.
Avatul se pescuieste cu bune rezultate cu naluci si muste;
Babusca incepe sa prefere libelula si viermusii;
Bibanul continua sa cada la rama; exemplare frumoase cad la naluci mici si rotative;
Carasul-la rama, viermusi, mamaliga;
Cega - idem iulie;
Cleanul- vaneaza inca la suprafata putand fi gasit mai ales la marginea curentului din albiile cu prundis si de-a lungul malurilor abrupte, acoperite cu tufarisuri; se folosesc insecte, fructe;
Crapul - in aceasta luna prefera bobul de porumb cu lapte (crud) si mamaliga, perioada favorabila dupa amiaza;
Linul si platica- la inceputul lunii la paine si boaba de grau, apoi la boaba de grau cu viermusi, iar mai tarziu la buchet de viermusi;
Lipanul - cu muste scufundate;
Mihalt - ca in lunile precedente;
Mreana - branza topita, greieri; se mai pot folosi viermusi, coropisnite, lipitori;
Morunasul -prefera ramele;
Obletul -se prinde frecvent dimineata la libelule, viermusi, musca de casa, paste;
Rosioara- la rame, viermusi, grau, paine;
Scobarul - se prinde bine la paine, rame, coropisnite;
Somnul se prinde inca frecvent la tipar, broscute, rame, lipitori;
Salaul - aproape de mal, pe sub radacini la apa adanca, intinsuri de nisip unde se pescuieste cu tipari, bucati de peste, larve de rusalii, rame;
Stiuca incepe sa cada mai des la naluci, indeosebi in ultima parte a lunii;
Vaduvita - merge la apa mai adanca, la momeli obisnuite si in plus la naluci mici, riotative;
La mare se prinde frecvent hanusul, cambula, lufarul, zarganul, chefalul si mai ales guvizii; incepe sa se pescuiasca scrumbia albastra la adancime intre ape, cu taparina sau cu pluta, folosind ca momeala hamsia.
sâmbătă, 7 august 2021
joi, 5 august 2021
Consideratii despre pescuitul in luna August
Consideratii despre pescuitul in luna August
Foto:Arhiva personala
Şi în această ultimă lună de vară calendaristică pescuitul dă rezultate tot în primele şi ultimele ore ale zilei, în apele stătătoare, în restul zilei, cînd lipsa de oxigen este mai accentuată, capturile fiind rare.Avatul oferă partide interesante la marginea şuvoaielor şi la vărsarea gîrlelor şi canalelor, cu naluci mici, rotative. Un pescuit interesant şi cu rezultate este cel cu musca naturală sau artificială.
Babuşca o puteţi prinde la sămînţă de cînepă, bob de grîu, paste şi pîine.
Bibanul îl puteţi prinde la rîme, coropişniţe, peşte viu. La lansetă pică mai rar, dar dacă vreţi să practicaţi spining folosiţi năluci mici rotative.
Cega se prinde în Dunare şi în rîurile mari din Ardeal, pe fund tare, argilos sau pietros, la larve de rusalii, răcuşori, rîme albe sau negre.
Crapul muşcă la momeli vii, dar spre sfîrşitul lunii momelile vegetale dau rezultate mai bune.
Carasul se prinde la mămăligă, rîme şi viermuşi.
Cleanul continuă să prefere greierii şi cosaşii. În zilele foarte călduroase se ascund în spatele diferitelor obstacole de unde, pe lîngă musca mare, păroasă, neagră sau roşie, poate fi scos cu un buchet mare de viermuşi.
Linul se prinde foarte bine cu pîine şi bob de grîu sau viermuşi şi rîme la un loc care dau rezultate nemaipomenite.
Mreana o puteţi pescui la cuburi de brînză şi la greier.
În ceea ce priveşte obletele, se prinde mai ales cu paste, muscă de casă sau furnică înaripată între ape.
Plătica muşcă bine la pîine şi bob de grîu ori la rîme sau viermuşi şi rîme la un loc.
Scobarul se prinde bine cu viermuşi, rîme, mai ales în ape tulburi, la coropişniţe şi chiar la pîine şi mămăligă.
Somnul se prinde frecvent îndeosebi dimineaţa şi seara la ţipari, broscuţe, lipitori.
Văduviţa se găseşte mai spre suprafaţă unde se poate prinde cu viermuşi, rîme şi paste.
La mare, rezultate foarte bune sînt la pescuitul la stravizi şi cambulă.
Şi în această ultimă lună de vară calendaristică pescuitul dă rezultate tot în primele şi ultimele ore ale zilei, în apele stătătoare, în restul zilei, cînd lipsa de oxigen este mai accentuată, capturile fiind rare.Avatul oferă partide interesante la marginea şuvoaielor şi la vărsarea gîrlelor şi canalelor, cu naluci mici, rotative. Un pescuit interesant şi cu rezultate este cel cu musca naturală sau artificială.
Babuşca o puteţi prinde la sămînţă de cînepă, bob de grîu, paste şi pîine.
Bibanul îl puteţi prinde la rîme, coropişniţe, peşte viu. La lansetă pică mai rar, dar dacă vreţi să practicaţi spining folosiţi năluci mici rotative.
Cega se prinde în Dunare şi în rîurile mari din Ardeal, pe fund tare, argilos sau pietros, la larve de rusalii, răcuşori, rîme albe sau negre.
Crapul muşcă la momeli vii, dar spre sfîrşitul lunii momelile vegetale dau rezultate mai bune.
Carasul se prinde la mămăligă, rîme şi viermuşi.
Cleanul continuă să prefere greierii şi cosaşii. În zilele foarte călduroase se ascund în spatele diferitelor obstacole de unde, pe lîngă musca mare, păroasă, neagră sau roşie, poate fi scos cu un buchet mare de viermuşi.
Linul se prinde foarte bine cu pîine şi bob de grîu sau viermuşi şi rîme la un loc care dau rezultate nemaipomenite.
Mreana o puteţi pescui la cuburi de brînză şi la greier.
În ceea ce priveşte obletele, se prinde mai ales cu paste, muscă de casă sau furnică înaripată între ape.
Plătica muşcă bine la pîine şi bob de grîu ori la rîme sau viermuşi şi rîme la un loc.
Scobarul se prinde bine cu viermuşi, rîme, mai ales în ape tulburi, la coropişniţe şi chiar la pîine şi mămăligă.
Somnul se prinde frecvent îndeosebi dimineaţa şi seara la ţipari, broscuţe, lipitori.
Văduviţa se găseşte mai spre suprafaţă unde se poate prinde cu viermuşi, rîme şi paste.
La mare, rezultate foarte bune sînt la pescuitul la stravizi şi cambulă.
Solunar pe luna August 2021
Legenda solunar pescuit august 2021
- Sanse normale pescuit- Sanse bune de pescuit
- Sanse foarte bune de pescuit
marți, 20 iulie 2021
SOLUNAR LUNA IULIE 2021
Solunar luna Iulie 2021
Legenda solunar pescuit iulie 2021 |
Consideratii despre pescuitul in luna Iulie
Consideratii despre pescuitul in luna Iulie
Foto:Arhiva personala
Pescuitul este deschis la toate speciile de pesti din apele de ses, coliniare si de munte, cu exceptia celor strict protejate. Odata cu scaderea si limpezirea apelor, da rezultate bune pescuitul in Dunare la somn, avat, salau si crap. Pe masura cresterii temperaturii, comportamentul de hranire a pestilor se reduce, obtinandu-se rezultate bune numai in primele si ultimile ore ale zilei. In timpul caniculei, pestele trebuie cautat in zonele mai oxinegate: la confluente sau in zone unde exista izvoare subterane. Pescuitul marin da rezultate bune la guvide, pe diguri, sau la alte specii, din barca.
Iulie este si luna cand momelile vegetale sunt preferatele pestilor nerapitori.
Avatul - se pescuieste cu naluci mici, rotative, de culori deschise, aproape albe;
Babusca - momelile vegetale sunt de baza, boabe de grau fiert, paste si boabe de canepa; pescuitul merge bine si la viermisori de carne sau rama rosie, subtire.
Bibanul - se prinde bine pescuind la pluta, ca momeala folosind rama rosie sau pestisorul viu.
Carasul - pentru pescuit se folosesc monturi fine, carlige mici, bete lungi si usoare; ca momeala, mamaliga este preferata, dar si ramele rosii subtiri isi fac bine treaba.
Cleanul - ca momeala putem folosi cirese, visine sau greieri si lacuste.
Mreana - prefera cubuletele de branza fermentata, stricata, dar si greierele sau ramele de pamant, mari
Crap - porumbul preparat, atat in montura fir de par sau direct pe carlig; patratica de mamaliga este si ea o momeala foarte atractiva; pentru nadire se folosesc diferite mixu-uri de seminte sau porumbul preparat
Oblete - pentru pescuit folosim vergi usoare, monturi si linii fine; viermele de carne este momeala favorita
Platica - boabe de porumb, grau, cocolos de paine; se nadeste in prealabil cu amestecuri de paine si seminte de canepa
Rosioara - se pescuieste in stationar cu pluta si monturi fine, ca momeala se folosesc viermii de carne, rama rosie subtire
Scobarul - in aceasta perioada prefera atat viermusi, rame, sau momeli vegetale ca mamaliga si painea
Somnul - pescuim somnul noaptea, dimineata sau seara; se folosesc scule si monturi puternice; ca momeli merg bine coropisnita, broscuta, buchetul de rame sau lipitori
Salaul - se pescuieste bine la "bucatica" sau pestisor viu; nalucile merg mai greu
Stiuca - se pescuieste mai bine la pestisor viu; ca si la salau, diferitele naluci specializate sunt mai putin atractive
Iulie este si luna cand momelile vegetale sunt preferatele pestilor nerapitori.
Avatul - se pescuieste cu naluci mici, rotative, de culori deschise, aproape albe;
Babusca - momelile vegetale sunt de baza, boabe de grau fiert, paste si boabe de canepa; pescuitul merge bine si la viermisori de carne sau rama rosie, subtire.
Bibanul - se prinde bine pescuind la pluta, ca momeala folosind rama rosie sau pestisorul viu.
Carasul - pentru pescuit se folosesc monturi fine, carlige mici, bete lungi si usoare; ca momeala, mamaliga este preferata, dar si ramele rosii subtiri isi fac bine treaba.
Cleanul - ca momeala putem folosi cirese, visine sau greieri si lacuste.
Mreana - prefera cubuletele de branza fermentata, stricata, dar si greierele sau ramele de pamant, mari
Crap - porumbul preparat, atat in montura fir de par sau direct pe carlig; patratica de mamaliga este si ea o momeala foarte atractiva; pentru nadire se folosesc diferite mixu-uri de seminte sau porumbul preparat
Oblete - pentru pescuit folosim vergi usoare, monturi si linii fine; viermele de carne este momeala favorita
Platica - boabe de porumb, grau, cocolos de paine; se nadeste in prealabil cu amestecuri de paine si seminte de canepa
Rosioara - se pescuieste in stationar cu pluta si monturi fine, ca momeala se folosesc viermii de carne, rama rosie subtire
Scobarul - in aceasta perioada prefera atat viermusi, rame, sau momeli vegetale ca mamaliga si painea
Somnul - pescuim somnul noaptea, dimineata sau seara; se folosesc scule si monturi puternice; ca momeli merg bine coropisnita, broscuta, buchetul de rame sau lipitori
Salaul - se pescuieste bine la "bucatica" sau pestisor viu; nalucile merg mai greu
Stiuca - se pescuieste mai bine la pestisor viu; ca si la salau, diferitele naluci specializate sunt mai putin atractive
luni, 21 iunie 2021
Nada pentru mreana(3)
Nada pentru mreana ( 3)
*Recomandat in perioada calda
*Foto:Arhiva personala
INGREDIENTE
Viermusi 300 - 400 gr
Cubulete mici de cascaval 150 gr
Pamant de cartita cca 1500 gr
MOD DE PREPARARE: Dintr-o bucata de cascaval Hochland de 200 gr se opreste o felie de circa 50 gr, iar restul se marunteste in cubulete mici cu latura de 5 - 8 mm. Se amesteca cascavalul maruntit cu viermusii si pamantul, omogenizand foarte bine. Daca e nevoie se adauga putina apa pentru a putea lega bine compozitia. Cascavalul ramas - 50 gr - se va transforma in cubulete mai maricele, de cca 1cm, care vor fi folosite pe carlig.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)