luni, 4 martie 2024

Mulineta pentru pescuitul la scobar


Mulineta
*Pescuitul la scobar
*Foto:Creative Commons

Mulineta la care se apeleaza este una de mici dimensiuni. Mai exact, clasificand la fel, dupa marimea tamburului, intre 1000 si 3000. In acest stil de pescuit, rolul mulinetei este mai complex. Fiind o tehnica de pescuit la scobar care permite finete in abordare, frana mulinetei este necesar a fi una calitativa.
Se reflecta in drill cel mai mult. Pentru ca va depozita fire cu diametru subtire, mulineta trebuie sa fie dotata cu un tambur de tip “ shallow ” ( tambur ingust care nu inglobeaza o cantitate mare de fir ). O marime de tambur generala este de 2000. In functie de debitul apei si distantele de evolutie dorite, marimea mulinetei poate creste dar este indicat a nu depasi 3000.
Se pot utiliza atat mulinete cu frana frontala cat si mulinete cu sistem de franare in partea inferioara. Sunt diferente intre cele doua ca tipologie de constructie. Difera corpul sesizabil. “ Frana de atac “ a mulinetelor cu frana in partea inferioara este o dotare care permite detensionarea tamburului intr-o miscare scurta in cazul unei capturi. De regula, se regaseste sub forma unui colier dotat cu o paleta de actionare montat peste sistemul de frana standard.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu