marți, 5 martie 2024

Fir principal la bologneza pentru pescuitul la scobar

 


Fir Principal la bologneza
*Pescuitul la scobat
*Foto:Creative Commons

Firele pentru pescuit la bologneza la scobar sunt dedicate. Sub nici o forma nu au voie sa se scufunde. Sunt fire care plutesc. Riscul utilizarii unui fir scufundator pe o apa curgatoare se traduce prin probabilitatea ruperii lansetei in caz de intepare. Un cumul de forte apare din directii diferite ( peste intepat vs debit apa vs fir scufundat si transportat de apa ) care poate face ca varful lansetei sa cedeze.
Nu numai ca sunt fire subtiri si plutitoare dar trebuie sa fie si rezistente. Pescuitul cu pluta in evolutie pe o portiune mai mare de apa ca traseu, implica atingerea unor distante poate si de 20 de metri. A intepa in aceasta tehnica un peste la astfel de distante cu un fir subtire, poate fi un risc.
In acelasi timp, diametru firului trebuie corelat cu pluta ce va fi folosita. Exista o relatie directa intre gramajul plutei si firul principal. Daca nu sunt corelate cele doua elemente, lansarile nu se pot executa.
In consecinta, firul principal la bologneza este unul cu diametru de 0.16 milimetri si “calibrat” cu plute de care variaza intre 3 si 5 grame. Sunt suficient de grele pentru a permite lansari la distante de 15 metri fata de mal.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu