miercuri, 21 februarie 2024

Pescuit cu bologneza la scobar


Lanseta bologneza la scobar
*PESCARUL SINGURATIC
*Foto:Creative Commons

Acest stil de pescuit implica utilizarea unei linii de pescuit similara cu cea din pescuitul la varga. Se pastreaza auxiliarele formate din pluta, plumb si forfac si se ataseaza pe o lanseta cu mulineta. Bologneza este din punct de vedere tehnic o varga dotata cu inele. Cele din partea superioara ( inele intermediare ) sunt culisante. Tronsoanele mai lungi asigura o actiune parabolica mult mai pronuntata.
Acest efect ajuta in utilizarea firelor mai subtiri si in controlul asupra pestilor. Elasticitatea unei bologneze la scobar este similara cu cea a unei undite. Tot pe criterii constructive, controlul asupra monturii este mult mai bun si mai usor de realizat.
In acest stil de pescuit, este necesar ca la distante, contactul intre pluta si varful lansetei sa fie cat mai bun. Plasarea firului principal pe apa, in evolutia monturii, nu este indicat. Micii curenti de suprafata pot afecta firul ca pozitie in raport cu pluta. Apa curge mult mai repede decat se va deplasa linia in vad. Este gresit ca firul sa se deplaseze in fata plutei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu