sâmbătă, 20 aprilie 2024

Pescuitul cu undita la platica


Pescuitul cu undita la platica
*Pescuitul la platica
*Foto:Creative Commons

Cu undita la platica este o forma ideala pentru a introduce pe cineva in lumea pescuitului. Exemplarele de talie mai mica vor putea fi gasite in mod constant aproape de mal. Trasaturile sunt similare la pluta indiferent de talia exemplarelor capturate. De aici si farmecul acestui stil de pescuit. Niciodata nu stii ce se afla la capatul liniei de pescuit.
In general, unditele cu lungimea de 6 metri sunt cele mai folosite. Pescarii cu experienta apeleaza la variantele de 7 metri. Logica alegerii unditei este simpla. Cu o undita de 7 metri poti pescui si in distanta la care ai ajunge cu cea de 5 metri. Invers, nu este posibil.
Avand in vedere ca platica se poate deplasa in jurul vadului si poate sa “ dispara” brusc pret de cateva ore, o undita mai lunga rezolva aceasta problema. Chiar daca exemplare din banc nu s-au hranit corespunzator, vor migra odata cu intregul banc.
Aceasta migratie este datorata prezentei soarelui in masa apei. Razele care se reflecta din solzii platicii, pot atrage atentia pestilor rapitori. In miezul zilei, platica va migra catre ape cu adancimi mai mari unde nu mai este atat de “ vizibila” pentru salai, stiuci sau somni. Se deplaseaza in bancuri, ca masura de siguranta pentru indivizi.


Platica de 1 kg prinsa langa
Termocentrala Mintia -jud.Hunedoara-Romania


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu