marți, 12 martie 2024

Fir forfac feeder * Pescuitul la scobar

 


Fir forfac feeder
*Pescuitul la scobar
*Foto:Arhiva personala

Scobarul este un peste care atinge exceptional 50 de centimetri si o greutate de 2 Kg. Exemplarele care se captureaza in mod uzual sunt intre 300 si 500 de grame. Asadar, nu este un peste corpolent. Pentru ca se gaseste predominant in ape limpezi si curate, simtul vizual este destul de bine definit. Firele pentru forfac sunt subtiri, si ca valori generale sunt intre 0.14 milimetri si 0.20 milimetri.
In general, clasa noua de fire care sunt invelite in fluorocarbon aduc un plus in pescuitul la scobar. Sunt mai rezistente la abarziune si tind sa devina “ invizibile”. Acest lucru este posibil datorita proprietatilor invelisului polymeric. Are acelasi indice de refractie cu cel al apei.
Cel mai folosit diametru la care apeleaza pescarii pentru firul de forfac este de 0.14 milimetri. Este suficient de gros pentru a rezista la contactul cu suprafete aspre. Este suficient de subtire pentru a nu fi sesizat de pesti. Este suficient de rezistent chiar si in cazul unor capturi care depasesc 800, poate 900 de grame.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu