duminică, 2 iulie 2023

Momeli pentru pescuitul la somn


Momeli pentru pescuitul la somn
Foto:Wikimedia Commons

Cu siguranta trebuie sa ai si momeala somn, potrivita pentru a putea capta usor atentia acestui peste. Poti sa mergi cu peste viu, dar si clasic, si ai in continuare cateva example de momeli somn pe care te poti baza:

Coropisnita: este o insecta cu corp solid, de 3 – 5 cm, pe care o poti gasi usor pe ingrasamant mai vechi sau in culturile de legume. Se introduce pe carlig de la gat, pana la coada si se poate pastra in cutii individuale sau care au mai multe compartimente. Pot fi hranite cu coji de cartofi daca vrei sa le pastrezi mai mult timp.
Ficat de pui: se recomanda cand este in stare de putrefactie, deoarece emana un miros foarte puternic ce este simtit cu usurinta de somn. Il vei trece de 2 – 3 ori prin carlig pentru a nu se desprinde in momentul lansarii.
Lipitoarea: este o insecta inelara, un vierme parazit pe care il poti gasi in baltile ce au apa statuta.
Broasca: traieste atat pe uscat, cat si in apa, si se recomanda pentru somnul de dimensiuni mari. O vei agata de carlig de unul dintre picioarele din spate, fara sa ii afectezi coloana, pentru a fi activa mai mult timp, ceea ce va atrage cu mai multa usurinta pestele.
Mate de macrou: se recomanda in special pe apele curgatoare, fiind si foarte ieftine. Se prind de mai multe ori pe carlig pentru a nu se despinde sau se pot lega.
Peste viu: este recomandat pentru capturi de mari dimensiuni, acesta fiind mancarea de baza a somnului, si merge atat pe rauri, cat si in ape statatoare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu