joi, 13 iulie 2023

Cate ceva despre biban * Pescuitul la biban

 


Cate ceva  despre biban
*Pescuitul la biban
*Foto:Arhiva personala

Bancurile de biban impresioneaza prin numar. Nu exista mascul sau femela ALFA. Toti membrii comunitatii au aceleasi drepturi. Ambele sexe se pot gasi intr-un banc. Secretul lor sta in numer si avantajele pe care le obtin in acest mod.
Sunt o tinta dificila pentru alte specii de pesti rapitori. Simtul vizual este extrem de bine dezvoltat. Ajuta in depistarea prazii sau a primejdiilor. Numarul mare de indivizi al unui banc asigura comunitatii adapost si localizarea hranei.
In general, indivizii care se regasesc la marginea bancului sunt “santinelele”. Rolul lor este de a detecta atat pericolul cat si hrana. De cele mai multe ori, aici sunt prezente exemplarele mai tinere. “Batranii” si exemplarele viguroase se vor gasi in centrul haitei. De asemenea, stau mai mult in apropierea substratului, profitand astfel de lipsa de experienta a tinerilor cand vine vorba de hrana.
Sunt inzestrati cu o curiozitate iesita din comun. Acest comportament este vizibil cu ochiul liber in momentul in care un exemplar este capturat si altele inoata agresiv pe langa acesta, incercand sa ii fure prada. De remarcat este ca exemplarele mai mari practica acest obicei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu