duminică, 4 iunie 2023

Despre somn * Pescuitul la somn


Despre somn
*Pescuitul la somn
*Foto:Wikimedia Commons

Pestele somn este considerat cel mai mare peste pe care il poti pescui in Romania, un peste de apa dulce, putand gasi si exemplare de peste 60 de kg, captura cu care s-ar mandri orice pescar.
Deoarece este foarte mare, somnul peste nu prea are alti dusmani in afara de om, ceea ce ii determina caracterul arogant, dar este si fricos. Curios din fire, nu se da in laturi de a merge si a cerceta orice, asa ca poti sa speculezi aceasta latura a lui.
Foarte receptiv la vibratii, un peste somn va investiga daca apare ceva pe teritoriul lui, asa ca poti sa ai un avantaj din acest lucru si sa folosesti o montura somn cu diverse accesorii ce produc astfel de unde.
Nu vede foarte bine, dar are auzul foarte dezvoltat, simtul pipaitului de asemenea, este de baza pentru somn si mirosul. Mustatile foarte mari le foloseste pe post de radar, fiindu-i de mare ajutor pentru a se orienta.
Fiind un peste mare, consuma si multa mancare zilnic, avand un metabolism mai accelerat, mai ales vara, astfel, un somn peste ce are o lungime de 2 metri poate consuma zilnic pana la 10 kg de hrana.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu