vineri, 12 iulie 2024

Fire pentru pescuit * Pescuitul stationar la ten

 


Fire pentru  pescuit
*Pescuitul stationar la ten
*PESCARUL SINGURATIC
*Foto:Arhiva personala

Firele pentru pescuit la ten trebuie intotdeauna corelate cu locul unde se pescuieste si talia exemplarelor. Este un peste cu un comportament diferit pe lacuri fata de apele curgatoare.
Firul principal al mulinetei va trebui sa fie rezistent atat la nod cat si la expunerea pe zone abrazive ( scoici, piatra, crengi de copac ). Trasatura este una agresiva si daca frana mulinetei nu este ajustata, firul poate ceda din cauza frecarii de pietre sau scoici. Expunerea firului pe o perioada lunga de timp in trasatura pe un astfel de substrat il va avaria.
Firele recomandate variaza ca diametru ( grosime ) intre 0.27 milimetri si 0.45 milimetri. Dimensiunea optima ( nu corecta pentru ca nu exista ) se va alege in primul rand avand la baza arealul ce urmeaza a fi pescuit.
Substratul complex impune un diametru mai mare si tehnici de fabricare de ultima generatie. Spre exemplu, discutam de fire de pescuit la ten invelite in fluorocarbon. Propietatile acestui polimer sporesc rezistenta firului in contactul cu zone abrazive.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu