luni, 27 mai 2024

Pescuitul platicii feeder


Pescuitul platicii la feeder
*PESCARUL SINGURATIC
*Foto:Arhiva personala

Odata cu aparitia acestei tehnici, pescuitul acestui peste a schimbat modul de gandire al pescarilor asupra pescuitului pe substrat la platica. In general, abordarile la pluta au generalizat platica ca fiind un peste de masa apei in pescuit. Plasarea momelii pe substrat se pare ca este la fel de eficienta daca si echipamentul utilizat in aceasta tehnica este corelat cu pestii tinta.
Lanseta de feeder pentru pescuit la platica face parte din clasa picker pana la medium light. Aceste lansete sunt din punct de vedere constructiv gandite pe lungimi ce variaza intre 2.70 metri si 3.60 metri. Sunt caracterizare de puteri de lansare de maxim 60 de grame si vin dotate cu varfuri extrem de fine. La capitolul varfuri avem cele doua optiuni clasice : fibra de sticla si carbon.
In general, aceste lansete de feeder dedicate platicii sunt construite pe doua tronsoane. In majoritatea cazurilor, pescarii apeleaza la variantele de 3 metri, respectiv 3.30 metri. Pescuitul la platica la feeder se desfasoara in primele doua poate trei praguri. Este un peste care isi traieste viata in proximitatea malului.
Distantele la care se pescuieste rar depasesc 40 de metri in aceasta disciplina. Fiind lansete de finete, nici inelele cu care sunt dotate nu sunt de mari dimensiuni. Rolul lor este de a nu influenta gradul de senzitivitate al lansatei. Dimaetrul este ingust si impune utilizarea firelor principale aflate in intervalul 0.16 mm pana la 0.22 mm.
Firul principal joaca un rol important in aceasta tehnica. Trebuie sa transmita trasaturile rapid. Cu cat este mai gros, cu atat trasaturile fine venite nu vor fi transmise catre varful lansetei de feeder.
Cosuletul este tipul momitorului utilizat in aceasta tehnica. Are capacitatea de a ingloba nada si particule fara probleme. Din punct de vedere mecanic are un profil cilindric cand discutam de pescuitul pe lacuri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu