joi, 4 aprilie 2024

Pescuitul stationar la platica

 


Pescuitul stationar la platica
*Pescarul singuratic
*Foto:Arhiva personala

In tehnica de pescuit stationar, atat disciplinele de pescuit in masa apei ( cu pluta ) cat si cele pe substrat ( clasic montura cu 2 carlige sau feeder ) dau randament. Tine foarte mult de afinitatile pescarului, modul in care platica va fi pescuita.
Sunt partide care, daca sunt realizate corect, pot atinge cantitati de doua cifre lejer daca ne raportam la captura. Totusi, exista particularitati si momente cheie cand anumite stiluri dau randament mai bun decat altele.
Cel mai important aspect de luat in calcul este perioada din an in care se va merge la o partida de pescuit la platica. In lunile care anunta reproducerea, exemplarele de platica se vor gasi aproape de mal. Acest lucru evidentiaza pescuitul la pluta ca avand un randament ridicat.
Ulterior, cand platica se va retrage din proximitatea malurilor, se poate lua in calcul o partida pe substrat in tehnica feeder sau pescuit clasic ( montura clasica cu doua carlige). Nu este gresita nici abordarea in tehnica “match”. Lanseta cu pluta este o abordare mai tehnica care necesita experienta.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu