joi, 7 martie 2024

Nada si momeala pentru pescuitul la scobar

 


Nada si momela pentru pescuit la scobar
*PESCARUL SINGURATIC
*Foto:Arhiva personala

Nada pesntru pescuit la scobar are un ingredient secret. Parmezanul. Scobarul se da in vant dupa parmezan. Altfel, discutam de o nada cu granulite medie, cerealiera in majoritatea cazurilor. Scobarul nu are o gura mare, iar acest lucru impune particule cu granulatie mica si moderata in nada.
Pentru ca este un peste care se bazeaza si pe stimulul vizual, nada pentru scobar poate sa contina elemente colorate intens ( british bread ). De asemenea, in functie de debitul apei poate fi ajutata, pentru o fixare mai buna, cu pamantul de rau.
In general, nadele pentru scobar au tenta bruna si rosiatica. Pot fi aditivate cu momeala vie ( viermi pinky ) , larva de libelule sau lichide si prafuri dedicate. Din punct de vedere mecanic, sunt nade care absorb bine si repede lichidele. Fiind un pescuit pe apa curgatoare, este important si obligatoriu sa fie sitate.
Sitarea nadelor pentru scobar ajuta din punct de vedere mecanic la desfacerea in apa sub forma de particule uniforme. Pamantul adaugat nu numai ca ingreuneaza nada si diminueaza timpii de tranzit in masa apei catre substrat, dar creaza si un nor atunci cand pestii vor veni sa inspecteze vadul.
Utilizarea in nada a momelilor vii, sporeste atractia pestilor pe vad. Scobarii sunt mari consumatori de viermi ca momeala. Pot fi introdusi atat opariti cat si vii in nada pregatita. Viermii vii desfac bulgarii de nada mai rapid pe substrat. Nu este indicat sa se foloseasca cantitati foarte mari. De preferat este sa fie introdusi controlat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu