miercuri, 10 ianuarie 2024

Scobarul*Pescuitul la scobar

 



Scobarul
*Pescuitul la scobar
*Foto:Creative Commons


Apele de deal si munte, curate si limpezi ascund un peste indragit de pescarii cu monturi fine. Este vorba despre scobar. Este un peste care ofera partide de pescuit memorabile si un initiator veritabil in tehnicile de pescuit pe ape curgatoare.Pescarii care aleg sa faca o partida de pescuit la scobar isi perfectioneaza tehnica pe rauri, indubitabil. Comportamentul acestei specii de peste stimuleaza practicantii sa se adapteze la schimbarile bruste de comportament pe care le are.
Scobarul este un peste de ape curgatoare, ale caror temperaturi se invart in jurul valorii de 20 de grade Celsius. Face parte din familia ciprinidelor. Este un peste pasnic cu un comportament de grup. Prefera albia raurilor pe care le populeaza.
Se hraneste cu algele care se fixeaza pe pietre, iar primavara devreme, isi imbogateste dieta cu icrele depuse de alte specii de pesti si mici nevertebrate. Corpul este alungit, adaptat hidrodinamic, acoperit cu solzi de dimensiune medie, argintii. Cavitatea bucala este adaptata hranei si modului de obtinere. Buza superioara este usor alungita si ascutita.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu