marți, 1 august 2023

Undita * Pescuitul la biban


Undita
*Pescuitul la biban
*Foto;Arhiva personala

Undita este metoda prin care poti face cunostinta unui copil sau incepator cu lumea pescuitului. Avand in vedere ca bibanii sunt agresivi, ai toate sansele ca prin energia drill-ului si cadenta trasaturilor sa castigi noi adepti in cercul tau de prieteni.
In general, la biban poti pescui cu undite a caror lungime variaza intre 3 pana la 6 metri. Optim ramane totusi varianta de 5 metri care iti ofera control bun asupra monturii de biban si suficienta distanta in raport cu malul pentru a nu speria pestii din zona. Este important ca undita sa fie confectionata din materiale usoare.
Carbonul este cel mai indicat material in defavoarea compozitului. O serie de avantaje ies la suprafata cand discutam de o undita din carbon. Greutate redusa, manuire usoara si senzitivitate crescuta. Drill-ul cu un peste se manifesta prin socurile pe care echipamentul de pescuit le preia si le transmite mainii care este in contact. Aceste socuri sunt lupta pestelui in incercarea de a se elibera de capcana. Cu cat este mai usoara undita, cu atat mai multa energie poate fi alocata drill-ului de catre pescar, fara a resimti greutatea echipamentului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu