luni, 1 mai 2023

Naluci folosite la pescuitul avatului

 


Naluci de avat
*Pescuitul la avat
*Foto:Arhiva personala

Gama de naluci pentru pescuit la avat este formata din reactive in principiu. Linguri, voblere si uneori , foarte rar, naluci moi. Ca randament, in top se afla cicadele, spinnertail-urile si voblerele. Gumele pot oferi partide memorabile, insa, raportat la nalucile mentionate anterior, extrem de rar.
Profilul acestor naluci trebuie sa indeplineasca anumite criterii. Evolutia in apa trebuie sa fie cursiva in recuperarile rapide si fara oscilatii mari. Pestii prada in general sunt obletii si puietul de avat. Asadar corp alungit.In miscare, acesti pesti nu flancheaza foarte mult. Nalucile sunt gandite sa imite astfel de miscari.
Un alt aspect important este ca avatul urmareste bancuri de pestisori. Nu va ataca decat daca in raza lui identifica minim 5 poate 10 pesti comasati sub forma de banc. Elementul de ambuscada ( surpriza ) face posibila derutarea bancului si izolarea unor exemplare.
Naluca lansata la locul si momentul potrivit va imita un astfel de exemplar derutat. La avat, totul se rezuma la sincronizarea lansarii cu cea a unui atac. Cele mai bune rezultate se vor obtine daca naluca va ajunge in apa in proximitatea zonei unde un avat a atacat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu