marți, 25 aprilie 2023

Pescuitul la avat

 


Pescuit la avat
Foto:Arhiva personala
*Pescarul singuratic

Avatul este cel mai dificil peste de capturat, din cauza comportamentului selectiv pe care il afiseaza in hranire. Este un peste rapitor care nu se lasa usor pacalit de evolutia nalucilor. In general este un peste activ in prima parte a zilei si apoi la apus. In aceste momente este cel mai agresiv.
Este usor de recunoscut prezenta unui avat. Atacurile sunt spectaculoase la suprafata apei si cu precadere in zona malurilor. Are obiceiul de a-si urmari prada si de a o forta sa esueze pe mal. In urma atacului va astepta sa ajunga in apa exemplarele naucite care vor fi usor de cules.
Atacul nu este unul singular. In general, este unul complex, format din mai multe evolutii . Sunt agresive si succesive. Durata unui atac total poate insuma pana la 5 evolutii . In toata aceasta perioada, se pot observa mai multi pesti prada care sar in toate directiile.
Pescuitul la avat se poate practica in doua metode: spinning si fly. Accidental se poate prinde si la stationar. Fiind un rapitor de viteza care urmareste pestii de talie mica, cele dpua metode mai sus enuntate sunt cele care dau cel mai bun randament.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu