Nada pentru crap (3)
*Recomandat pentru ape curgatoare
INGREDIENTE
Faina de malai 500 gr
Faina alba 250 gr
Zahar 100gr
Apa 750 ml
Sofran 5gr
vanilie sau anason 10 ml
MOD DE PREPARARE: Se pune apa la fiert odata cu sofranul, timp in care malaiul, faina si zaharul trebuiesc amestecate foarte bine. Cand apa incepe sa fiarba se va turna toata compozitia amestecata anterior si se va lasa sa clocoteasca timp de 10 secunde. Dupa cele 10 secunde se amesteca foarte bine, cel putin 3 minute continuu. Se rastoarna pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca. Cand aproape s-a racit se va framanta foarte bine si daca dorim putem adauga arome sau/si atractanti. Se poate folosi pe momitor in amestec cu srot de floarea soarelui, uruiala de porumb, seminte de canepa, etc.. Pentru para pe carlig se formeaza un cocolos, se pune pe curbura carligului si se intinde usor spre tija, umezindu-se din cand in cand , pana cand o aducem la forma care ne convine. Para se poate introduce in miere diluata sau alti atractanti. Este foarte buna la pescuitul in curent deoarece este lipicioasa.
INGREDIENTE
Faina de malai 500 gr
Faina alba 250 gr
Zahar 100gr
Apa 750 ml
Sofran 5gr
vanilie sau anason 10 ml
MOD DE PREPARARE: Se pune apa la fiert odata cu sofranul, timp in care malaiul, faina si zaharul trebuiesc amestecate foarte bine. Cand apa incepe sa fiarba se va turna toata compozitia amestecata anterior si se va lasa sa clocoteasca timp de 10 secunde. Dupa cele 10 secunde se amesteca foarte bine, cel putin 3 minute continuu. Se rastoarna pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca. Cand aproape s-a racit se va framanta foarte bine si daca dorim putem adauga arome sau/si atractanti. Se poate folosi pe momitor in amestec cu srot de floarea soarelui, uruiala de porumb, seminte de canepa, etc.. Pentru para pe carlig se formeaza un cocolos, se pune pe curbura carligului si se intinde usor spre tija, umezindu-se din cand in cand , pana cand o aducem la forma care ne convine. Para se poate introduce in miere diluata sau alti atractanti. Este foarte buna la pescuitul in curent deoarece este lipicioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu