miercuri, 18 decembrie 2024

Nadirea in pescuitul la Lin



Nadirea in pescuitul la Lin
*PESCARUL SINGURATIC
*Foto:Arhiva personala

Pentru o captura mai mare merita sa fie nadita zona in care se va pescui,mai ales daca nu este vorba despre teritoriul tipic,unde traieste linul.Prin nadire atragem un numar foarte mare de pesti intr-un spatiu mic.
Nadirea are doar un singur dezavantaj:atrage toti pestii din zona intr-un singur loc,inclusiv babusca.Totusi,in zilele foarte calduroase de vara,cand continutul de oxigen al apei este foarte scazut,apetitul celorlalti pesti pasnici este nul.Linul continua sa se hraneasca si in aceste conditii si deci nadirea moderata a locului de pescuit nu este fara rost.

                                                       *VA URMA*



luni, 9 decembrie 2024

Tactica pescuitului la Lin

 


Tactica pescuitului la Lin
*PESCARUL SINGURATIC
*Foto:Creative Commons

Linul isi cauta hrana la fundul apei,deci si momeala trebuie asezata aici.Noroc ca linul isi respecta obiceiurile.Se misca totdeauna in aceeasi zona,care poate fi remarcata,datorita micilor bule de aer degajate in timp ce se hraneste.
Se trage de obicei mai spre interiorul apei,la adapostul plantelor acvatice.Incercati sa naditi bine aceste zone!Precis veti prinde multi lini!Potrivit experientelor,linul se lupta cel mai puternic pe la rasaritul soarelui(iarna sunt atat de pasivi,incat starea lor s-ar putea numi hibernare).
La suprafata apei,la rasaritul soarelui,bulele de aer ce se ridica din adancuri au farmecul lor.Linul merita a fi cu plutitor.Daca in schimb pescuim departe de mal,metoda cea mai indicata este cea cu cosuletul de nadire la fundul apei.

                                                                     *VA URMA*





marți, 3 decembrie 2024

Solunar pentru luna Decembrie 2024



SOLUNAR LUNA DECEMBRIE 2024
*PESCARUL SINGURATIC
Foto:Creative Commons




Consideratii despre pescuitul in luna Decembrie

Consideratii despre pescuitul in luna Decembrie
*PESCARUL SINGURATIC
*FOTO:Creative Commons 

Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare pentru pescarii pasionați. Peștii devin în mare parte inactivi și se retrag în zonele mai adânci și mai puțin accesibile. În această perioadă, majoritatea speciilor de pești sunt mai greu de capturat, iar activitatea pescarilor se concentrează mai ales pe pescuitul la copcă, în special după specii precum bibanul, stiuca, babusca și obletele.
În luna decembrie, peștii intră într-o perioadă de inactivitate, deoarece apa rece îi face mai puțin dispuși să se hrănească și să se deplaseze. Își reduc metabolismul și rămân în zone mai adânci, unde apa este mai caldă și mai stabilă. Aceasta face ca pescuitul la lanseta să fie mai puțin eficient în această perioadă, iar pescarii trebuie să caute alternative pentru a avea șanse de captură.
În luna decembrie, peștii sunt atrași de momelile care sunt bogate în proteine, cum ar fi viermii, larve de libelula sau peștii mici. Momelile care sunt mai luminoase sau mai colorate sunt, de asemenea, mai atractive pentru pești.
Una dintre tehnicile potrivite pentru pescuitul în luna decembrie este pescuitul la copca. Peștii sunt mai activi în apropierea fundului, unde apa poate avea o temperatură puțin mai ridicată decât la suprafață. Momeli folosite pentru pescuitul la copca trebuie să fie atractive pentru pești.
Este important să vă amintiți că pescuitul în timpul iernii poate fi periculos, așa că este important să vă asigurați că pescuitul se desfășoară în conditii de siguranta .