luni, 11 noiembrie 2024

LINUL * Pescuitul la lin

LINUL *Pescuitul la lin
*PESCARUL SINGURATIC
*Foto:Arhiva personala

Este probabil cel mai rezistent dintre toti pestii de apa dulce.Supravietuieste si in apele foarte sarace in oxigen si nu-i dauneaza nici marile poluari ale mediului.Linul este un luptator puternic;dupa parerea unor pescari merita ca fanii lui sa-i dedice un club.Acest peste nu poate fi confundat cu nici o alta specie de pesti.Are corpul indesat,verde oliv,cu ochii rosii,solzi marunti,acoperii si o bogata secretie de mucus.
Ca la stiuca si in cazul linului numai femela creste mare.Un mascul de 3,6 kg este o raritate,pe cand in randul femelelor gasim si exemplare de 5,4 kg.Bineinteles in majoritatea apelor o captura de 3,2 kg este deja o realizare frumoasa.Este foarte interesant,dar exemplarele foarte mici,sub greutatea de 0,45 kg nu pot fi nicidecum ademenite;pescarii sportivi au prins rar astfel un lin micut,desi au incercat cu momeala marunta.


*VA URMA *



vineri, 8 noiembrie 2024

Carligele de feeder in pescuitul la ten

 


Carligele de feeder in pescuitul la ten
*PESCARUL SINGURATIC
*Pescuitul la ten
*Foto:Arhiva personala

Se pastreaza caracteristicile formei si rezistentei din pescuitl clasic cu lansete in asteptare. Marimea carligului se va ajusta in functie de talia pestelui. In general se apeleaza la carlige a caror marime este intre 4 cel mai mare si 6 cel mai mic. Carligele mai mici cresc sansele eliberarii pestelui in timpul drill-ului.
In general, carligele de feeder sunt gandite pe un profil scurt ca marime a tijei si o sarma cu grosime moderata. Tehnica implica un ansamblu momeala / carlig cat mai usor. Momelile care se utilizeaza sunt atat de substrat cat si flotante, motiv pentru care mecanica monturii trebuie optimizata.



joi, 7 noiembrie 2024

Mulineta de feeder in pescuitul la ten

 


Mulineta de feeder in pescuitul la ten
*PESCARUL SINGURATIC
*Foto:Arhiva personala

Mulinetele recomandate sunt cele din clasa medie ca marime de tambur. Pescuitul la distanta la feeder, la fel ca si in cazul celui clasic trebuie sa conserve energia pescarului si sa diminueze timpii in urma recuperarii monturii.
Sistemele de franare cu care sunt dotate sunt mai puternice, iar din punct de vedere al lansarii si recuperarii asigura o fluiditate ridicata firului in ambele procese.
Tenul este un peste energic, iar acest lucru se resimte in echipament in timpul drill-ului. Lansetele de feeder sunt prin constructive mai permisiva din punct de vedere al comportamentului, indoindu-se maim ult decat o lanseta clasica. Mare parte din puterea pe care nu o absorb in drill va trebui asimilata si eliminate de mulineta prin sistemul de franare.