marți, 27 august 2024

Mamaliga *Momeala pentru pescuitul la ten

 

Mamaliga
*Momeala pentru pescuitul la ten
*PESCARUL SINGURATIC
*Foto:Arhiva pdersonala

Avand la baza porumbul ( faina de porumb – malaiul ), mamaliga este o momeala rudimentara pentru pescuit la ten, insa cu rezultate. Din pacate nu este o nada sau momeala selectiva, aducand pe vad mai toate speciile de ciprinide.
In cantitati mari va satura pestii repede. Este o momeala riscanta in pescuitul la ten. Timpul de digestie este mai ridicat. Acest lucru se traduce in diminuarea capturilor si a prezentarilor in acelasi timp.







vineri, 23 august 2024

Seminte(Momeala pentru pescuitul la ten)

 


Seminte
*Momeli pentru pescuitul la ten
*Pescarul singuratic
*Foto :Arhiva personala

Semintele in pescuitul la ten fac referire la mai multe soiuri. Rapita, canepa, in, porumb, orz sau grau sunt doar o parte din ele. Este important ca semintele ce se vor folosi in pescuitul la ten sa fie fierte. Preparate termic.
Vor ajuta si ajusta in acelasi timp digestia pestilor. In stare naturala, nu se recomanda a fi utilizate pentru ca produc efectul de balonare. Pestii balonati ( acumulari de gaze in intestin din cauza fermentatiei ) nu se vor mai hrani pana nu vor digera ce au mancat. In anumite situatii poate sa apara si mortalitatea exemplarelor.



joi, 15 august 2024

Momeli pentru pescuitul la ten

 


Momeli pentru pescuit la ten
*Pescuitul la ten
*Foto:Arhiva Personala

Din fericire pentru pescari, tenul nu este un peste pretentios cand vine vorba de momeli. Secretul consta in nadirea masiva a zonei tinta si alocarea unui timp de asteptare realist.
Daca in apropiere se afla un banc de pesti, cu siguranta vor ajunge pe vad si nu vor mai pleca pana cand nu se va epuiza sursa de hrana. Sunt pesti extrem de lacomi care desi nu sunt mofturosi, au preferinte.
In top raman semintele. Tenul se prinde foarte bine daca zonele sunt nadite cu semnite. Ii place sa le culeaga si este secretul unei partide reusite. Atata vreme cat reusesti sa tii pestii ocupati si in cautarea hranei, iti cresti sansele sa se intersecteze cu montura de pescuit.




vineri, 2 august 2024

Mulinete pentru pescuitul la ten

 

Mulinete pentru pescuit la ten
*PESCARUL SINGURATIC
*Foto:Arhiva personala

Tehnica in sine de pescuit in asteptare ( stationar ) implica abordari vaste care promit prezentari pe un lac. Aproape ( ca distanta ), putem pescui cu orice mulineta. Pescuitul la ten la distanta este provocarea insa. Mulinetele care vor acomoda lansete puternice trebuie sa fie caracterizate de anumite particularitati.
Cel mai important aspect este marimea tamburului pentru ca favorizeaza atingerea unor distante mari fara probleme. Limita minima pentru o distanta mare in pescuitul stationar este 120 de metri.
Urmatorul aspect la fel de important este lungimea totala de fir ce poate fi recuperat intr-o miscare de 360 de grade a manivelei. Distante masurate care apar in specificatiile fisei de produs optime se situeaza intre minim 90 de centimetri si in partea de sus, cu cat mai mult, cu atat mai bine.