miercuri, 29 noiembrie 2017

Montura Leger pentru pescuitul la mreana si clean


Montura Leger pentru pescuitul la mreana si clean

Mrenelor le place sa se ascunda sub plantele acvatice, ramurile scufundata, radacinile copacilor si alte obstacole submerse. Astfel prinderea lor devine o sarcina foarte dificila.
Monturile Leger par a fi raspunsul la aceasta problema. De multe ori, anumite monturi, daca nu sunt confectionate corect sau sunt aruncate inexact, se pot incurca sau pot face ca pestele sa scape.
Daca nu poti arunca bine, montura poate cadea in apa prea departe de locul unde se ascunde mreana si acesta nu se va duce sa atace momeala, mai ales daca lucrul acesta se petrece in timpul zile.
Acestea sunt situatiile in care montura LEGER vine in ajutorul tau si isi arata utilitatea.
O montura bine echilibrata, nu numai ca permite pescarului sa lanseze la distanta dorita, dar permite acestuia sa lase momeala sa curga usor in aval, spre locul unde este posibila captura.
Nu va mai fi necesar sa faci o lansare intr-o zona cu o suprafata mica, acum poti arunca in amonte, apoi poti lasa usor momeala sa curga pana in apropierea locului unde sta ascunsa mreana sau cleanul, chiar daca acest loc este sub un mal, crengi sau alte aluviuni.
Cheia unei monturi LEGER, confectionate corect, este de a distribuii greutatea corect pe toata lungimea monturii. Practic, este nevoie ca greutatea sa fie impartita, astfel incat montura sa se scufunde rapid atunci cand varga trece pe deasupra unor resturi de copaci sau alte aluviuni.
Daca undita este lasata in pace, montura va ramane pe loc pana un peste va ataca momeala sau o crenguta sau aluviunile aduse de apa vor lovi firul principal.
Daca ridici usor varful unditei, montura se va ridica usor de pe fundul apei, si va aluneca in aval, apropiindu-se astfel de locul unde ar putea fi un peste. O data ajunsa montura in locul dorit, lasa dinnou varful lansetei in jos, ceea ce va face sa se aseze pe fundul apei, gata sa astepte o noua muscatura.
Aceasta miscare poate fi repetata de mai multe ori, pana cand ai prins un peste sau pana cand montura a ajuns in locul dorit de tine.
Aceasta montura ofera pescarului posibilitati unice. In cazul in care se agata, ea se desprinde destul de usor de linia principala, prin urmare, este foarte utila pescarilor si in acelasi timp sigura. Montura LEGER este o montura perfecta pentru pescuitul in ape curgatoare, cu multe aluviuni, crengi sau vegetatie.

CUM SA CONFECTIONEZI MONTURA LEGER

Pentru a confectiona aceasta montura nu ai nevoie de foarte multe materiale. Carlig, fir monofilament sau textil pentru legarea carligului, doua vartejuri rezistente, fir pentru linia principal si cateva bilute de plumb pentru echilibrarea monturii.

A – carligul folosit trebuie sa fie potrivit speciei de peste pe care doresti sa il pescuiesti dar si marimii momelii folosite. Cand pescuiesti la mreana foloseste un carlig foarte puternic.

B - firul de legare al carligului trebuie suficient de rezistent pentru a face fata luptei pe care o va da mreana pentru a se elibera. Daca vrei sa folosesti monofilament, alege un fir cu rezistenta la rupere de 6-10lb (2.5-4.5 kg), iar daca folosesti un fir textile, alege unul de 12lb (5.5kg).

C - Cea mai bună metodă de a lega montura la linia principal, este sa folosesti un vartej rezistent sau o agrafa cu vartej.

D – un sirag de bilute de plumb, este accesoriul perfect pentru a echilibra montura LEGER. Ataseaza mai intai de linia principala un vartej, dupa care prin inelul liber al acestuia se trece un fir, formand o bucla. Cele doua capete libere se lipesc unul de altul si se fixeaza cu bilele de plumb. Avantajul acestui mod de legare este acela ca sirul de plumb se poate desprinde usor de linia principala atunci cand se agata si daca ai un peste in carlig, poti incerca mai departe sa il aduci la mal sau sa il scoti din apa.

E – Firul principal trebuie sa fie un fir rezistent la rupere 6-10lb (2.5-6.5kg), fir care ar trbui sa reziste la toate situatiile in care ai prins mreana sau clean.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu