luni, 2 octombrie 2017

Pescuitul la caras

PESCARUL  SINGURATIC
Pescuitul la caras

Fie că pescuim la vargă, rubeziană, bologneză sau match (sheffield), monturile pentru caras nu trebuie să fie extraordinar de fine, cu toate că fineţea nu strică, decît în cazul în care pestele mănîncă foarte slab.
În general, un fir principal de 0,16-0,18 mm e mai mult decît suficient, iar un forfac între 0,12-0,14 mm poate face faţă chiar şi unui caras mai „solid“. Culoarea nailonului folosit nu contează atît de mult ca la alte specii de peşti. Cîrligele folosite la pescuitul carasului pot avea mărimile cuprinse între numerele 8 şi 14 (în funcţie de momeala folosită), iar dacă folosim mămăligă sau porumb, atunci vom utiliza un cîrlig mai mare (nr 8). Dacă folosim ca momeală larve sau viermuşi, atunci vom folosi un cîrlig mai mic (nr. 12-14). Dacă pescuiţi aproape de mal, atunci puteţi folosi cîrlige cu vîrful drept, iar dacă pescuiţi la distanţă cu match-ul, atunci e bine să folosiţi cîrlige cu vîrful uşor adus spre interior (cioc de papagal), pentru că acestea reţin mult mai bine peştele. Plutele folosite la monturile pentru caras pot avea portanţa cuprinsă între 1 şi 3 grame.
Reţineţi că echilibrarea monturilor cu plută pentru caras se face de obicei grupat, iar dacă doriţi o sensibilitate mai ridicată, atunci trebuie să folosiţi o echilibrare etalată pe fir. Reglarea adîncimii (pasului) trebuie făcută avînd în minte că în 90% din cazuri carasul se hrăneşte direct pe substrat
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu