miercuri, 25 ianuarie 2017

Pescuitul pe rauri (recomandari)Pescuitul pe rauri (recomandari ).

Tainele capturii reusite sunt: locul, locul si iar locul. Pur si simplu daca un pescar stie unde se aduna pestii, atunci chiar incepator fiind va avea o partida fructuoasa. In caz contrat, nici pescarul cel mai experimentat nu va prinde nimic in apa lipsita de peste. Este bine de stiut ca rar vom avea succes pescuind pe canicula, in miezul zilei, cu soarele in spate.
O carecteristica a pestilor mari este ca se aduna pe fund, unde apa lina preferata de ei se intalneste cu curentul mai iute, care poarta diferite bucatele de hrana. Asezandu-se in apa linistita de jos, din cand in cand, pestii mari patrund in apa iute pentru o inchititura frumoasa. Pe un asemenea teritoriu merita utilizata montura cu pluta. Aceste locuri pot fi recunoscute dupa asa numita incretire care marcheaza limita dintre apa linistita si cea rapida. Astfel d elocuri se gasesc de-a lungul arcului interior al curbelor de rauri.
Iarna, cand apa este intr-adevar rece, gasim pestii in bazinele mai adanci si in gropile scobite sub apa, deoarece acolo isi cauta adapost de schimbarile bruste ale temperaturii apei.
Vara, bancurile de pesti se raspandesc mai mult, caci in aceasta perioada merita sa peregrineze dupa hrana mai abundenta. celalalt principiu de baza al pescuitului de vara este ca pestii se muta in teritoriile mai bine aprovizionate cu oxigen. Daca pe raul din apropriere este un canal de scurgere, vara acolo vom face incercari.
Un punct de vedere foarte important este gradul de curatenie al apei. daca apa este limpede, pestii de pot vedea asa cum ii vedem si noi pe ei. Pe asemenea rauri se pescuim precaut, pe furis sa cautam teritorii acoperite de mal, bogate in vegetatie, copaci, tufisuri. Daca nu gasim asemenea teritorii va fi potrivita o creanga infrunzita agatata intr-un ciot. Clenii isi petrec ziua intreaga in asemenea locuri si numai pentru hranail parasesc. Nivelul apei este foarte important. se intampla multor pescari ca zile intregi sa nu prinda nimic pe o portiune si s eplang ca nici raul numai este acelasi, apoi cade o ploaie, creste nivelul apei si malurile se modifica. Pescarul profesionist stie ca din cauza inundatiei in apa va fi mai mult noroi fin, care asigura pentru pesti camuflajul, datorita caruia acestia vor cauta hrana in timpul zilei cu mai multa indrazneala. Acum va creste nevoia de energie, adica apetitul pestilor, pentru ca ei s elupta cu un curent mai puternic. Trebuie aleasa ziua cand raul incepe sa scada si noroiul fin existent in apa incepe sa se depuda, deoarecea cum se poate vedea pe o distanta mai mica sub apa. Ca momeala in aceste situatii, trebuie folosita un amare cu miros puternic bine sesizat, aluaturi, paine sau buchet de viermisori, pentru ca se stie ca pestele nu vede atat de bine ca alta data si isi va folosi mirosul in cautarea hranei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu