luni, 21 noiembrie 2016

Voblerul Salmo Slider



Voblerul Salmo Slider

Aceasta naluca se remarca usor din marea familie Salmo Lures prin design-ul special conceput pentru capturarea rapitorilor de talie mare si prin lipsa barbetei. Prin miscarile laterale ample, de aproape 90 grade, va atrage si cel mai mofturos rapitor.
Datorita eficientei, multi pescari de rapitor au afirmat ca aceasta naluca se comporta exemplar indiferent de metoda de pescuit folosita, chiar daca este vorba despre pescuitul la “trena” sau de spinning/casting. Este prezenta in trei marimi (7, 10 si 12cm), 18 culori si 2 versiuni (floating si sinking). Datorita greutatii destul de mari (17 – 70g) poate fi lansata la distante impresionante cu usurinta.
Modelele floating se folosesc in special pentru zonele pline de vegetatie, evoluand chiar sub filmul apei sau scufundandu-se doar intre 0,5 si 1m.
Modelele sinking evolueaza de la 1 la maxim 2m adancime. Nalucile de 7cm sunt recomandate in pescuirea bibanilor si salailor, pe cand cele de 10 si 12cm sunt excelente pentru stiuci si somni mari.
Evolutia optima a acestei naluci este produsa si controlata prin miscari ferme ale varfului lansetei in jos. Aceste miscari energice vor imprima nalucii miscari laterale, stanga – dreapta, in unghiuri de pana la 90 de grade, irezistibile pentru orice rapitor. In momentul recuperarii, Slider va evolua in lateral, in unghiuri perfect simetrice cu firul. Este foarte important ca firul sa fie in permanenta tensionat, pentru a permite o intepare ferma in momentul in care pestele ataca naluca. In cazul unor ape reci, cu temperaturi intre 2 si 5 grade Celsius, naluca va trebui recuperata incet, cu pauze de pana la 3 secunde intre miscarile lansetei (stanga – pauza de 3 sec. – dreapta – pausa de 3sec., etc.). In cazul unor ape mai calde recuperarea va fi mult mai rapida, iar miscarile lansetei mult mai energice.
Se foloseste cu succes si in pescuitul la trena, in lacurile adanci, la aproximativ 30 de metri in urma barcii, tinand permanent lanseta in mana si intepand fals la intervale de cateva secunde, in functie de viteza de deplasare a barcii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu